Over mij

De danstherapeute

Evelien Depaepe

Als gediplomeerd danstherapeut ben ik, letterlijk en figuurlijk, geboeid door wat mensen beweegt. Al van kleins af aan kon ik uren luisteren naar de verhalen van mensen, geïntrigeerd door hoe andere mensen naar de dingen kijken, door wat iemand drijft. Zelf ontdekte ik bovendien al heel vroeg dat dansen mij mogelijkheden gaf om uitdrukking te geven aan datgene wat niet onder woorden te brengen is, en ook om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken, om mezelf te verrassen, te spelen en te creëren. Uit mijn hoofd en in beweging voelde ik me vrij, en leerde ik telkens weer nieuwe aspecten van mezelf kennen. Maar het is pas toen ik mijn hogere studies in danstherapie aanvatte, dat mijn liefde voor dans en die voor het beluisteren van menselijke verhalen eindelijk, en toch als vanzelfsprekend, samenkwamen. 

Ik combineer mijn werk met kinderen, jongeren en volwassenen in de ambulante zorg met mijn job als danstherapeut op de afdeling verslavingszorg in de neuropsychiatrische kliniek Sint-Jozef in Pittem. Daar werk ik voornamelijk met groepen, die ik op een heel toegankelijke manier meeneem in beweging en begeleid in psychisch en lichamelijk herstel. Voorheen deed ik al ervaring op in het psychotherapeutisch centrum Rustenburg in Brugge (residentiële opname bij o.m. angst en depressie) en werkte ik reeds met jongvolwassenen met de duale diagnose autisme en mentale beperking bij vzw Kompas.

Ik ben lid van BVCT-ABAT, de Belgische beroepsvereniging voor creatieve therapie, en volg de recente ontwikkelingen in mijn vakgebied op de voet. Om de kwaliteit van mijn werk te bewaken volg ik op regelmatige basis supervisie, en ik maak deel uit van een intervisiegroep samen met andere danstherapeuten. Vanuit mijn passie voor het vak en mijn toewijding om elke patiënt de juiste zorg te kunnen bieden, blijf ik me bovendien continu bijscholen.

Ook in mijn vrije tijd blijf ik in beweging, en sprokkel ik graag verhalen bijeen door te reizen en steeds opnieuw de wereld te ontdekken. Ik woonde en werkte ook enkele jaren in het buitenland. Ik geniet van natuur, maar ben ook gek op grootsteden als Berlijn, New York en Seoul. Helemaal blij word ik, als ik daar ook nog een intiem concert of een dans- of theatervoorstelling kan meepikken. Om tot rust te komen trek ik mijn wandelschoenen aan, luister ik naar muziek, of duik ik in poëzie en literatuur. Maar dansen blijft dé manier om in contact te blijven met mezelf. Om mijn bewegingsrepertoire nog verder uit te breiden, maar vooral ook voor mijn eigen plezier, volg ik nog steeds regelmatig danscursussen. Ik heb een voorliefde voor hedendaagse dans en bewegingstheater, danste jarenlang salsa en Argentijnse tango, en blijf open voor allerlei dansstijlen. Maar wie me goed kent, weet dat zelfs mijn eigen keuken en woonkamer regelmatig tot dansvloer omgedoopt worden…

Ik wil graag een afspraak voor een kennismakingssessie!

Vul het formulier in en ik neem contact met je op