Ervaringen

Wat anderen zeggen

Getuigenissen

“Persoonlijk heb ik ondervonden dat beweging en vooral danstherapie een essentiële aanvulling is in de recuperatie van ziekte. Het is een vorm van therapie waarbij je je grenzen aftast, je comfortzone in- en uitstapt. Evelien vertaalt een individuele aanpak, zonder het groepsgebeuren uit het oog te verliezen, in het aanreiken van tijd en ruimte aan elk individu om zich kenbaar te maken aan de groep, om te bewegen, om zich te uiten en om banden te smeden tussen de groepsleden.”
Alejandro, 39, ambulante therapie in groep

“De confrontatie met mezelf aangaan in een veilige omgeving.”
Jolien, 22, psychotherapeutisch centrum Rustenburg

“Evelien is attent voor elk individu binnen een groep, zorgt voor veiligheid en is heel sterk in het inspelen op het moment. Ze beschikt zelf over een groot bewegingsrepertoire en is heel creatief qua invalshoeken van waaruit in beweging gegaan kan worden. Als therapeut heeft ze een aanstekelijk enthousiasme, stemt zich voortdurend af op de groep die ze voor zich heeft en pikt daarbij telkens op wat op dat moment bij de patiënten leeft. Danstherapie is een erg waardevolle therapie, het was fijn om te zien wat dit voor patiënten hier betekend heeft.”
Vakcoördinator psychomotorische therapie, psychotherapeutisch centrum Rustenburg

“Ik zag er eerst wat tegenop. Ik dacht dat je echt moest kunnen dansen en was bang dat dit niets voor mij zou zijn. Uiteindelijk bleek dit één van de therapieën die mij hier het meeste geholpen hebben.”
Eline, 25, psychotherapeutisch centrum Rustenburg

“Danstherapie was voor mij grensverleggend en bevrijdend. Terug in contact komen met mijn lichaam, een andere kijk op mezelf, en soms uit mijn comfortzone gaan. Maar het was ook terug plezier kunnen maken, en soms zelfs samen gieren van het lachen.” Joris, 28, psychotherapeutisch centrum Rustenburg

 “Zonder het ten volle te beseffen kom je bijna vanzelf tot dansen. De feedback van anderen over hoe beweging bij hen aanvoelt, vond ik voor mezelf ook heel verruimend. Evelien brengt rust in de groep en ik ben ervan overtuigd dat iedereen zich veilig en gewaardeerd voelde.”
Mieke, 51, kennismakingssessie in groep

“Lichamelijke spanning verminderen, eigen bewegingscapaciteiten herontdekken, maar ook: dingen doen waarvan ik nooit verwacht had dat ik ze zou doen! Ik zou elders nooit zo durven dansen, maar hier voelde het veilig.”
Tom, 42, Sint-Jozefziekenhuis afdeling Ontwenning